Aanvraag Verloving en/of Huwelijk

Inleiding:

Het Mysterie van de Verloving en het Huwelijk behoren tot de Heilswerken van de Kerk. In de gemeenschap wordt de man en de vrouw in het echt verbonden, zoals Christus met Zijn Kerk is verbonden. Het echtpaar vormt als het ware een huiskerk als een Icoon van de Kerk van Christus. Daarom geschiedt de Verloving en het Huwelijk na de Goddelijke Liturgie op zondag om 13.00 uur.

Een Verloving en een Huwelijk kunnen ook apart gesloten worden. Voor het Huwelijk geldt wel dat men eerst burgerlijk getrouwd is

De huwelijkssluiting kan niet plaatsvinden op vastendagen, op een dag voor een Hoogfeest, op de dag van de Hoogfeest zelf; en in de Paastijd kan weer gehuwd worden vanaf Thomaszondag. De data van de Diensten zijn te vinden in de >> agenda <<

Voor het huwelijkspaar geldt – evenals voor de getuigen – dat minimaal één van beide een Orthodox gelovige is, en de ander minimaal gedoopt is.

Voor de aanvraag van een verloving en of een huwelijk hoort met >> dit formulier << leesbaar in te vullen, en mee te nemen naar het Huwelijksgesrek.

STIPENDIUM:

  • Voor niet-parochianen, die nauwelijks tot niet in de Kerk komen: € 750,00
  • Voor ingeschreven parochianen, en vaste bezoekers, die geen parochiebijdrage betalen: € 375,00
  • Voor parochianen, die een maandelijkse parochiebijdrage betalen, wordt een extra gift gevraagd om de kosten te dekken.