Ziekenhuisopname Matoeschka Johanna (Inola) Sikora

Op zaterdag 5 augustus 2017 is Matoeschka Johanna (Inola) opgenomen op de Intensive Care vanwege een ernstige infectie aan haar been (wondroos). Aangezien deze infectie het hele lichaam in zijn greep heeft genomen, heeft de medische staf haar in een kunstmatige slaap gebracht. Matoeschka ligt nu aan de beademing en dialyse

SDC13203.JPGHaar toestand is zorgwekkend; zeer zorgwekkend. Bij haar opname op de IC is er al gesproken over haar mogelijke overlijden. Op dat moment was het een dubbeltje op zijn kant; het was alleen de vraag welke kant dit dubbeltje op zou vallen. Tot op heden lijkt het dubbeltje de goede kant op te willen vallen: de temperatuur zakt onder de 40 graden, de bloeddruk is weer goed, koolzuurgehalte in het bloed is gezakt tot normale waarde. MAAR haar toestand blijft zorgwekkend.

Matoeschka is in goede handen. Er is 24-uurs medische zorg. De eindverantwoordelijkheid voor de pastorale zorg ligt bij haar biechtvader Boris. En Matoeschka is nooit alleen op haar kamer:

   

Op dit ogenblik gaat het beter met Matouschka. Op haar verjaardag is ze ontwaakt uit haar kunstmatige slaap. Een maand later is haar verjaardagsfeestje toch gevierd. Thans wordt gekeken in welke revalidatiekliniek Matoeschka opgenomen kan worden. 

Op 6 november is Matoeschka verhuisd naar een revalidatiekliniek in Boxtel. Het doel van de revalidatie is volledig herstel. Door haar ziekte is alles uitgevallen in haar lichaam. Nu is er alleen nog uitval van haar spieren en zenuwen. Spieren kunnen getraind worden, maar de zenuwen moeten geprikkeld worden om weer aan het werk te gaan. Bij de één zal dat volledig mogelijk zijn, waardoor men volledig kan herstellen; echter bij de ander is het mogelijk dat de zenuwen niets meer gaan doen. Het gevolg kan zijn dat men bedlegerig blijft, of dat men in een rolstoel verder door het leven moet gaan. Ergo: de grote vraag is: Waar stopt de revalidatie, en waar begint de blijvende handicap? Op dit moment is hier geen zinnig woord over te zeggen. Tot op heden zet Matoeschka elke stap vooruit, die ze op dat moment kan zetten.

Na een jaar revalidatiecentrum is Matoeschka weer terug in Tilburg; helaas nog niet thuis. Zij is per 15 november opgenomen in een verpleeghuis. Het doel blijft vooralsnog volledig herstel. Toen Matoeschka naar de revalidatie ging, kon ze met moeite haar rechterarm bewegen; de rest leek verlamd. Bij het verlaten functioneerde haar bovenlichaam nagenoeg normaal; het onderlichaam was nog in training om te leren opstaan, en voorzichtig een stapje te zetten. De weg is nog lang totdat ze weer lopen kan. Dit kan alleen verkregen worden door te blijven trainen. Zolang er nog vooruitgang is, is er hoop op goed herstel en terugkeer naar huis. Mocht in de toekomst blijken dat volledig herstel niet bereikt kan worden, dan zal gezocht worden naar een aangepaste woongelegenheid, waarbij beide echtelieden ook thuis weer bij elkaar kunnen zijn. Daarnaast wilt Matoeschka weer gaan werken, en ook weer naar de Kerk gaan. De eerste stap heeft zij al op zondag 18 november gezet; de foto’s zijn te vinden op de facebookpagina van de parochie – evenals de updates. Hiervoor hoeft u geen lid te zijn bij facebook, en u bereikt deze pagina door >> deze link << aan te klikken. 

Gedenk Matoeschka Johanna (Inola) in uw gebeden !!!

Voor degene, die Matoeschka een kaartje willen sturen, is hier haar adres:

Verpleeghuis De Hazelaar
afd. Miro 1; k. 10
t.a.v. Matoeschka Johanna (Inola) Sikora
Dr. Eijgenraamstraat 3
5042 SE Tilburg