Laatste nieuws:
Ziekenhuisopname Matoeschka Johanna (Inola) Sikora »
Pinksterboodschap 2017 Z.Em. Aartsbisschop Johannes »
Paasboodschap 2017 Patriarch Bartholomeus I »
Brief Patriarch aan het begin Grote Vastentijd 2017 »
Kerstboodschap 2016 Z.Em. Aartsbisschop Johannes van Charioupolis »
Nieuwsarchief »
 

Ziekenhuisopname Matoeschka Johanna (Inola) Sikora

Op zaterdag 5 augustus 2017 is Matoeschka Johanna (Inola) opgenomen op de Intensive Care vanwege een ernstige infectie aan haar been (wondroos). Aangezien deze infectie het hele lichaam in zijn greep heeft genomen, heeft de medische staf haar in een kunstmatige slaap gebracht. Matoeschka ligt nu aan de beademing en dialyse

SDC13203.JPGHaar toestand is zorgwekkend; zeer zorgwekkend. Bij haar opname op de IC is er al gesproken over haar mogelijke overlijden. Op dat moment was het een dubbeltje op zijn kant; het was alleen de vraag welke kant dit dubbeltje op zou vallen. Tot op heden lijkt het dubbeltje de goede kant op te willen vallen: de temperatuur zakt onder de 40 graden, de bloeddruk is weer goed, koolzuurgehalte in het bloed is gezakt tot normale waarde. MAAR haar toestand blijft zorgwekkend.

Matoeschka is in goede handen. Er is 24-uurs medische zorg. De eindverantwoordelijkheid voor de pastorale zorg ligt bij haar biechtvader Boris. En Matoeschka is nooit alleen op haar kamer:

   

Haar man, de Parochiepriester Josef, verzoekt iedereen vriendelijk om hem niet extra te benaderen met vragen over Matoeschka. Hij heeft ook tijd nodig voor de normaalste huishoudelijke taken, zoals wassen, afwassen, boodschappen doen, koken, enz. Mocht u hem toevallig tegenkomen, dan mag u rustig informeren naar Matoeschka.

Er zullen regelmatig updates volgen op de facebookpagina van de parochie. Hiervoor hoeft u geen lid te zijn bij facebook, en u bereikt deze pagina door >> deze link << aan te klikken. 

Het parochieleven gaat gewoon door; daarvoor kunt u de priester altijd benaderen, zoals het voor de ziekte van Matoeschka ook geschiedde.

Voor degene, die Matoeschka een kaartje willen sturen, is hier haar adres:

Twee Steden Ziekenhuis
Intensive Care, kamer 8
t.a.v. Matoeschka Johanna (Inola) Sikora
Dr. Deelenlaan 5
5042 AD Tilburg

Op dit ogenblik gaat het beter met Matouschka. Op haar verjaardag is ze ontwaakt uit haar kunstmatige slaap. Een maand later is haar verjaardagsfeestje toch gevierd. Thans wordt gekeken in welke revalidatiekliniek Matoeschka opgenomen kan worden. 

Gedenk Matoeschka Johanna (Inola) in uw gebeden !!!