Laatste nieuws:
Communiqué Aartsbisdom 17 Januari 2019 »
Kerstboodschap 2018 Z. Em. Johannes van Charioupolis »
KERSTBOODSCHAP 2018 Z.Em. Johannes v. Charioupolis »
KERSTBOODSCHAP 2018 Patriarch Bartholomeos I »
Ziekenhuisopname Matoeschka Johanna (Inola) Sikora »
Nieuwsarchief »
 

Herstel pastorale eenheid

Wie de geschiedenis van de parochie van Breda een beetje kent, weet dat vroeger de parochie van Breda 2 kapellen had. Naast de kapel op de Vogelenzanglaan was er ook een dependance in Antwerpen (van de H.Georgios; zie foto).Georgios-frontpage4

Na het overlijden van Aartspriester Martin – Eeuwige Gedachtenis – heeft Vader Luc deze pastorale eenheid overgenomen. Aangezien hij zelf in Antwerpen woont, heeft hij geprobeerd de communiteit in Antwerpen als een zelfstandige gemeenschap op te bouwen; Breda kreeg toen ook een andere priester. Aanvankelijk leek het te lukken.

Nadat Vader Luc met emeritaat was gegaan, bleek deze zelfstandigheid zeer broos te zijn. Daarop is door de Aartsbisschop besloten om de pastorale eenheid tussen Breda en Antwerpen te herstellen.

Wat zijn de consequenties? Iedereen weet dat de huidige parochiepriester met zijn maatschappelijke baan af en toe op een zondag moet werken; het is zo erg dat er voor Breda zelfs geen regelmaat in de Diensten zijn. Om ook dit probleem het hoofd te bieden, zal Breda een pastoraal team krijgen bestaande uit Vader Rafael en Vader Josef. Dit betekent dat vanaf 2 januari 2017 elke 1e en 3e zondag een Dienst in Breda is, en elke 2e en 4e zondag een Dienst in Antwerpen.